vrijdag 19 juli 2013

Corel office versus Microsoft office
U kent vast wel het zeer bekende office pakket van microsoft, maar kent u Corel office ook? Corel office is het goedkoopste officepakket van Corel corporation. Deze softwareontwikkelaar houd zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van creatieve software. Ze zijn met name bekend bij designers door programma’s als CorelDRAW, PHOTO-PAINT, CAPTURE en CONNECT.  

Het officepakket van Corel is volledig compatibel met het officepakket van microsoft. Bestanden die in het ene office pakket zijn gemaakt kunnen dus worden geopend in de ander. Echter in de praktijk werkt dit niet altijd helemaal optimaal. De bestanden van Corel office kunnen zonder problemen door microsoft worden geopend, maar andersom gaat dit nog geregeld mis. Een mogelijke reden hiervoor is dat Corel corporation een aantal functies minder in zijn pakket heeft zitten dan er in het alom bekende pakket van microsoft aanwezig zijn. Dit is echter niet alleen een nadeel, omdat hierdoor de belangrijkste functies het meest opvallen. Dit maakt het werken makkelijker en sneller.

Een aantal voordelen van Corel office:
1 Overzichtelijk: Bij dit pakket staan alle belangrijkste functies goed in beeld, en zijn daardoor sneller te gebruiken.
2 Prijs: Het is goedkoper dan microsoft office en daarom ook voor scholieren erg toegankelijk.
3 Snel te leren: Het is een erg makkelijk programma om te leren, omdat de indeling hetzelfde lijkt als bij het andere office pakket. Als u met het andere pakket overweg kan, dan kunt u ook met dit pakket overweg.
4 Compatibel met microsoft office en andere tekstverwerkingsprogramma’s: Hierdoor kunnen uw bestanden overal worden geopend.

Een aantal voordelen van Microsoft office:
1 Veel functies: Door het uitgebreide scala aan functies kan je veel meer met deze officesuite. Met name voor het vormgeven van verslagen kan je hier meer uit halen.
2 Het aantal programma’s: Het andere office pakket bestaat in totaal maar uit drie programma’s: Write (vervanger voor word), Calculate (vervanger voor Exel) en Show (vervanger voor powerpoint). In dit goedkope pakket mist u dan ook programma’s als publisher en outlook.
3 Bekendheid: Doordat dit pakket bekender is, is het op veel computers standaard ge├»nstalleerd. Hierdoor hoeft u niet steeds te wisselen tussen de verschillende programma’s.
Naar welk pakket gaat uw voorkeur uit? Download de 30 dagen trials van Corel office en Microsoft office en ervaar het zelf. Geef ook uw mening over uw voorkeur en waarom u juist voor dat pakket kiest.